Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Εκδηλώσεις 2009

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ, Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009Επικοινωνία του Δ.Σ. με τα μέλη του παραρτήματος, και των μελών μεταξύ τους, ανανεώσεις συνδρομών, εγγραφές σε εργαστήρια. Θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για την επιλογή ενός νηπ/γείου που θα επισκεφθεί η συγγραφέας Σ. Μαντουβάλου με αφορμή την παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο 15ο Νηπ/γείο Πάτρας, (Στρούμπειο) Μαιζώνος 26, ώρα 6 μ.μ. (θα προσφερθεί καφές, τσάι...).
ΕΙΣΗΓΗΣΗ, Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009: «Οι Νηπιαγωγοί & το άγχος στην τάξη»Εισήγηση από την Αθανασοπούλου Βάσω, Ψυχολόγο- Ψυχοθεραπεύτρια, σχετικά με τους παράγοντες που δημιουργούν άγχος στον/στην εκπαιδευτικό, διάκρισή του από άλλες συναισθηματικές καταστάσεις & συμβουλές διαχείρισής του. Θα πραγματοποιηθεί στο 11ο Δημ. Σχ., Σατωβριάνδου και Ρ. Φεραίου, ώρα 6 μ.μ.-8 μ.μ.
ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009: «Τεχνικές διαχείρισης άγχους»Διήμερο βιωματικό εργαστήριο με την Αθανασοπούλου Βάσω, Ψυχολόγο- Ψυχοθεραπεύτρια, αναφορικά με πηγές άγχους και τεχνικές αποτελεσματικής διαχείρισής του (stress management), προσέγγιση που βασίζεται στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στον Α΄ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό στην Τριών Ναυάρχων, ώρα 5 μ.μ.-8 μ.μ. Συμμετέχοντες: 15 άτομα. Δήλωση συμμετοχής & πληροφορίες: 6974720266 (Δ. Μαρινάτου) (ώρες επικοινωνίας: καθημερινές 6μ.μ. - 8μ.μ).
ΕΙΣΗΓΗΣΗ, Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009: «Η αφήγηση παραμυθιών στην εκπαιδευτική διαδικασία»Εισήγηση από τον Αβούρη Δημήτρη, Αφηγητή παραμυθιών και Συγγραφέα. Τα οφέλη της αφήγησης των παραμυθιών κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Τι είδους μηνύματα περνάνε τα παραμύθια στα παιδιά και πως μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ο εκπαιδευτικός για να ξορκίσει φόβους, να προβάλλει ηθικές αρχές, να τονώσει τη φαντασία ή ακόμα και για να μεταδώσει γνώσεις. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας και θα πραγματοποιηθεί στο 11ο Δημ. Σχολείο Σατωβριάνδου και Ρ. Φεραίου, ώρα 5.30 μ.μ. - 8 μ.μ.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Σάββατο 14 Μαρτίου 2009: «Αφήγηση και γραφή παραμυθιών»Εργαστήριο με τον Αβούρη Δημήτρη, αφηγητή παραμυθιών & συγγραφέα. Το εργαστήριο θα επικεντρωθεί στην επιλογή ή συγγραφή των κατάλληλων παραμυθιών ανάλογα με την περίπτωση και τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο «παραμυθάς». Το εργαστήριο συνδιοργανώνεται με το Τμ. Πολιτιστικών Θεμάτων & Καλλιτεχνικών Αγώνων Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας θα πραγματοποιηθεί στην Αίθ. Σεμιναρίων της Δ.Ε.Π.Α.Π. στην Πλατεία Κορύλλων (Παλαιό Νοσοκομείο), ώρα 9π.μ.-2μ.μ. Συμμετέχοντες: 40 άτομα. Δήλωση συμμετοχής & πληροφορίες: 6937419767 (Γ. Γκολφινοπούλου) (ώρες επικοιν.: καθημερινές 6μ.μ.-8μ.μ).
ΕΙΣΗΓΗΣΗ, Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009: «Σύγχρονη Εκπαίδευση και Τηλεόραση»Εισήγηση από την Μαντουβάλου Σοφία, Εκπαιδευτικό-Τεχνολόγο (Ειδική στο Σχεδιασμό, τη Συγγραφή, την Παραγωγή & την Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Υλικού για την Τηλεόραση & άλλα μέσα), Συγγραφέα, Εκπαιδευτικό - Παραγωγό στην Εκπ/κή Τηλεόραση. Με την ευκαιρία του 7ου Συνεδρίου της ΟΜΕΡ και της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) θα πραγματοποιηθεί εισήγηση για την εκπαιδευτική τηλεόραση σαν τεχνική εκπαίδευσης με παράλληλη προβολή εκπαιδευτικού υλικού για την προσχολική αγωγή. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Σχ. Σύμβουλο Προσχ. Αγωγής 64ης Περιφέρειας, κ. Ζ. Βοϊνέσκου και θα πραγματοποιηθεί στο 11ο Δημ. Σχ., Σατωβριάνδου & Ρ. Φεραίου, ώρα 6 μ.μ.-8 μ.μ.
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ, Παρασκευή 15 - Σάββατο 16 Μαΐου 2009: «Η γωνιά του Υπολογιστή στο Νηπιαγωγείο»Προσκεκλημένοι Νηπιαγωγοί, μέλη Δ.Ε.Π. Παν/μίων, ερευνητές Νηπιαγωγοί θα παρουσιάσουν ζητήματα Διδακτικής των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) καθώς και λειτουργικούς τρόπους για την εισαγωγή των παιδιών προσχολικής ηλικίας στον κόσμο της Τεχνολογίας και των Η/Υ. Θα συζητηθούν θέματα όπως: η γωνιά του Η/Υ, δραστηριότητες με Υπολογιστές, δραστηριότητες εξοικείωσης των παιδιών με τους Υπολογιστές, ενσωμάτωση της χρήσης τους στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Νηπ/γείου. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια Η/Υ με περιορισμένο αριθμό ατόμων. Θα ακολουθήσει εκ νέου ανακοίνωση με το πρόγραμμα της διημερίδας στο site της OMEP και ενημέρωση στις εκδηλώσεις που προηγούνται. Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Α.Ε. και στο εργαστήριο Η/Υ του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. Παν/μίου Πάτρας.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, Σάββατο 23 Μαΐου 2009: «Όταν το εγώ συναντάει τον άλλο»Βιωματικό εργαστήριο από τη Φυλλιώ Νικολούδη, Νηπιαγωγό-Συγγραφέα. Ένας περίπατος στα μονοπάτια της Διαπολιτισμικής Παιδαγωγικής θα μας οδηγήσει σε προβληματισμούς, αναζητήσεις και πιθανές απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τη συνύπαρξη πολλών διαφορετικών «άλλων» που επιβάλλει η ανομοιογενής μορφή της κοινωνίας. Το εργαστήριο συνδιοργανώνεται με την Σχ. Σύμβουλο Προσχ. Αγωγής 64ης Περιφέρειας, κ. Ζ. Βοϊνέσκου και θα πραγματοποιηθεί στον Α΄ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό στην Τριών Ναυάρχων, ώρα 10π.μ.-1μ.μ. Συμμετέχοντες: 40 άτομα. Δήλωση συμμετοχής & πληροφορίες: 6973230599 (Ε. Τσιμά) (ώρες επικοιν.: καθημερινές 6μ.μ. - 8μ.μ).Σημείωση: Στα εργαστήρια συμμετέχει περιορισμένος αριθμός ατόμων. Για το λόγο αυτό είναι υποχρεωτική η δήλωση συμμετοχής. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη της ΟΜΕΡ Πάτρας και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις μπορούν να συμμετάσχουν και μη μέλη. Για ορισμένα εργαστήρια υπάρχει οικονομική επιβάρυνση ανάλογα με τις απαιτήσεις του εισηγητή ή τα έξοδα υλοποίησης. Για τους λόγους αυτούς είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής τηλεφωνικά στα νούμερα που ανακοινώνονται κάθε φορά ή στις εκδηλώσεις που προηγούνται των εργαστηρίων.
ΕΙΣΗΓΗΣΗ, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009: «Το παιδικό ιχνογράφημα ως διαγνωστικό μέσο». Εισήγηση από τη Σχ. Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής 6ης Περιφέρειας, κ. Δ. Μηναδοπούλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο 11ο Δημοτικό Σχολείο, Σατωβριάνδου και Ρήγα Φεραίου, ώρα 6-8μ.μ.
ΕΙΣΗΓΗΣΗ, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009: «Συναισθηματική αγωγή στο νηπιαγωγείο: προώθηση κοινωνικών δεξιοτήτων και δημιουργική επίλυση των συγκρούσεων». Εισήγηση από την Α. Δάντη, Δρ. Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Σχολική Σύμβουλο Προσχ. Αγωγής 64ης Περιφέρειας, κ. Ζ. Βοϊνέσκου και θα πραγματοποιηθεί στο 11ο Δημοτικό Σχολείο, Σατωβριάνδου και Ρήγα Φεραίου, ώρα 6:30-8:30 μ.μ.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009: «Γνωρίζω τα συναισθήματά μου, χειρίζομαι το θυμό μου... παίζοντας». Βιωματικό εργαστήριο με την Α. Δάντη, Δρ. Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής. Θα πραγματοποιηθεί στο 36ο Νηπιαγωγείο Πατρών (Ανθούπολη), ώρα 9:30π.μ.-1:30μ.μ. Συμμετέχοντες: 25 άτομα. Δηλώσεις συμμετοχής & πληροφορίες: 6974720266 (Δ. Μαρινάτου), (ώρες επικοιν.: καθημερινές 6-8μ.μ).
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009: «Ο διαδραστικός πίνακας στο νηπιαγωγείο». Εφαρμογές προγραμμάτων και χρήσεις του διαδραστικού πίνακα (Smartboard) στη σχολική τάξη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, Διοδώρου 11 (έξοδος περιμετρικής-Τόφαλος, πλησίον ΚΤΕΟ), ώρα 6-8μ.μ.
ΕΚΛΟΓΕΣ, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009: «Γενική Συνέλευση των μελών του Παραρτήματος της Ο.Μ.Ε.Ρ. Πάτρας & Εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοικούσας Επιτροπής & νέου Διοικητικού Συμβουλίου Παραρτήματος Πάτρας». Η Γ.Σ. των μελών του Παραρτήματος της Ο.Μ.Ε.Ρ. Πάτρας, καθώς και οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοικούσας Επιτροπής και των Διοικητικών Συμβουλίων των Παραρτημάτων θα γίνουν στις 5 Δεκεμβρίου 2009, στο 15ο Νηπιαγωγείο Πάτρας (Στρούμπειο), Μαιζώνος 26, ώρα 11:00π.μ. - 2μ.μ. Πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τη Διοικούσα στην ιστοσελίδα της Ο.ΜΕ.Ρ. Οι υποψηφιότητες για τα Δ.Σ. των Παραρτημάτων μπορούν να κατατίθενται μέχρι και την ημέρα των εκλογών. Σύμφωνα με το καταστατικό της Ο.Μ.Ε.Ρ μπορούν να ψηφίσουν όλα τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη.Σημείωση: Στα εργαστήρια συμμετέχει περιορισμένος αριθμός ατόμων, και υπάρχει οικονομική επιβάρυνση, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα υλοποίησης. Προτεραιότητα και έκπτωση έχουν τα μέλη της ΟΜΕΡ Πάτρας και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις μπορούν να συμμετάσχουν και μη μέλη. Για τους λόγους αυτούς είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής τηλεφωνικά στα νούμερα που ανακοινώνονται κάθε φορά ή στις εκδηλώσεις που προηγούνται των εργαστηρίων. Βεβαιώσεις συμμετοχής δίνονται σε όλες τις εκδηλώσεις, μόνο στα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη της τρέχουσας χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου