Ταυτότητα-Στόχοι-Δράσεις της Ο.Μ.Ε.Ρ.


Η Παγκόσμια οργάνωση Προσχολικής Αγωγής (O.M.E.P.) είναι μια επιστημονική, μη κρατική και μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 1948 και επιδιώκει τη βελτίωση της αγωγής και εκπαίδευσης των παιδιών ηλικίας έως 8 ετών.

Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από εβδομήντα χώρες, συνεργάζεται με πολλούς διεθνείς οργανισμούς που έχουν παρόμοιους στόχους και εκπρόσωποί της μετέχουν στις συναντήσεις παγκόσμιων οργανώσεων όπως της UNESCO, της UNICEF, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της ECOSOC με συμβουλευτικό ρόλο.

Η  O.M.E.P. εκπροσωπείται επίσημα στη χώρα μας από το 1959. H επίσημη επωνυμία είναι «Ελληνική Επιτροπή Προσχολικής Αγωγής» και εκτός της Διοικούσας Επιτροπής που εδρεύει στην Αθήνα, υπάρχουν παραρτήματα στις πόλεις που έχουν Παιδαγωγικά Τμήματα, ανάμεσά τους και στην Πάτρα. Η O.M.E.P. στην Ελλάδα οργανώνει ημερίδες, σεμινάρια, συνέδρια και εκδίδει το ετήσιο επιστημονικό περιοδικό «Ερευνώντας τον κόσμο του παιδιού», με σκοπό την επιμόρφωση όσων εργάζονται στο χώρο της προσχολικής αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου