Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Εκδηλώσεις 2006

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2006: Κοπή πίτας
Στο 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών (Στρούμπειο), Μαιζώνος 26, ώρα 6.00 μ.μ..

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2006:«Ο Ελληνικός Χορός στο Νηπιαγωγείο: μια σύγχρονη προσέγγιση»Εισήγηση από τη Φωτεινή Βενετσάνου, Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής με ειδίκευση στη διδ/λία ελληνικών χορών σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Η εκδήλωση που συνδιοργανώνεται με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων Α/θμιας Εκπ/σης Νομού Αχαΐας θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών (Ρήγα Φεραίου και Σατωβριάνδου), ώρα 5.00 μ.μ. - 7.00 μ.μ.
Δευτέρα 13 Μαρτίου 2006:«Συναισθηματική και Κοινωνική Ανάπτυξη στο Νηπιαγωγείο»Εισήγηση από την Αγγελική Ν. Γιαννίτσα, Σχολική Ψυχολόγο, M. Sc. University of London. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής 6ης Περιφέρειας, κα. Μηναδοπούλου Διαμάντω, και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών (Ρήγα Φεραίου και Σατωβριάνδου), ώρα 6.00 μ.μ. - 8.00 μ.μ.
Σάββατο 1 Απριλίου 2006: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: «Αυτοσχέδια Μουσικά Όργανα»Εργαστήριο με εισηγήτρια την Κατερίνα Αποστολοπούλου, Καθηγήτρια Μουσικής. Κατασκευές διαφόρων μουσικών οργάνων, κάποια από αυτά είναι δυνατό να κατασκευαστούν και από νήπια. Η εισηγήτρια θα κάνει προτάσεις χρήσης των οργάνων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο 39ο Νηπιαγωγείο Πατρών (Ανθούπολη), 4.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων, υποχρεωτική η δήλωση συμμετοχής: 6932173878, Βασιλική Μαντζουράτου.
Κυριακή 7 Μαΐου 2006:ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών:Μια παραδοσιακή τέχνη στο χώρο του σχολείου»Εργαστήριο - εισαγωγικό σεμινάριο από τη Σάσα Βούλγαρη, ψυχοπαιδαγωγό - επαγγελματία παραμυθού. Στόχος του σεμιναρίου είναι η βιωματική προσέγγιση του θέματος «λαϊκό παραμύθι» και η παρουσίαση τρόπων και τεχνικών αξιοποίησής του. Οι συμμετέχοντες θα ευαισθητοποιηθούν σε σχέση με το θέμα, μέσα από διαδικασίες εμπειρικές, με τρόπο παιγνιώδη και με τη χρήση τεχνικών αφηγηματικών, μυθοπλασίας, επαφής με το ρυθμό, θεατρικών, εικαστικών, κ. α. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών (Ρήγα Φεραίου και Σατωβριάνδου), ώρα 9.00 π.μ. -2.00 μ.μ. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων, υποχρεωτική η δήλωση συμμετοχής: 6973230599, Ελένη Τσιμά.
Δευτέρα 8 Μαΐου:«Και πέρασα κι εγώ από κει να πω ένα παραμύθι!»Το παραδοσιακό παραμύθι και η τέχνη της αφήγησηςστο χώρο του σχολείουΗ εισήγηση από τη Σάσα Βούλγαρη, ψυχοπαιδαγωγό - επαγγελματία παραμυθού, αναφέρεται κυρίως σε έναν τρόπο αφήγησης που στηρίζεται κατά πολύ στον αυτοσχεδιασμό, στην ελευθερία της κίνησης στη δημιουργική χρήση της φωνής και της γλώσσας, ενώ θεωρούνται προαιρετικά τα σκηνικά, τα κοστούμια και οι φωτισμοί. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής 6ης Περιφέρειας, κα. Μηναδοπούλου Διαμάντω, και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών (Ρήγα Φεραίου και Σατωβριάνδου), ώρα 6.00 μ.μ. - 8.00 μ.μ.
2ήμερο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 10 ωρών, Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2006: «Το Θεατρικό Παιχνίδι στην εκπαιδευτική διαδικασία»Εργαστήριο από τον Στέλιο Βγαγκέ, Δάσκαλο - Εμψυχωτή Θεατρικού Παιχνιδιού. Το εργαστήριο περιλαμβάνει θεωρητική εισαγωγή και εκτεταμένο βιωματικό μέρος όπου θα προσεγγιστεί το θεατρικό παιχνίδι ως αντικείμενο και ως μέσο διδασκαλίας σε συσχετισμό και με το νέο αναλυτικό πρόγραμμα ΔΕΠΠΣ για το Νηπιαγωγείο. Οι ώρες υλοποίησης του εργαστηρίου για το Σάββατο 2/12/2006 είναι: 3.00 μ.μ. - 8.00 μ.μ. και για την Κυριακή 3/12/2006: 9.00 π.μ. - 2.00 μ.μ. Για δήλωση συμμετοχής και άλλες πληροφορίες: 6932173878 (Βασιλική Μαντζουράτου).
ΕΙΣΗΓΗΣΗ, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2006: «Μέτρα πρόληψης στη βρεφική και παιδική ηλικία για τις λοιμώξεις»Εισήγηση από τον Γιώργο Κροκιδά, Διευθυντή Παιδιατρικής Κλινικής Καραμανδανείου Πάτρας. Θα γίνει παρουσίαση πληροφοριών σχετικά με τους εμβολιασμούς των παιδιών, τις παιδικές ασθένειες, τους τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης στα πλαίσια της σχολικής ζωής και από την πλευρά της λήψης μέτρων από τον/την εκπαιδευτικό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 11ου Δημ. Σχολείου Πατρών (Ρ. Φεραίου & Σατωβριάνδου), ώρα 5.30 μ.μ.-7.30 μ.μ.Σημείωση σχετικά με τα εργαστήρια: Όπως ήδη γνωρίζετε, στα εργαστήρια συμμετέχει περιορισμένος αριθμός ατόμων και για το λόγο αυτό είναι υποχρεωτική η δήλωση συμμετοχής. Όπως πάντα, σε αυτές τις περιπτώσεις, προτεραιότητα έχουν τα μέλη της ΟΜΕΡ Πάτρας και εφόσον εξακολουθούν να υπάρχουν κενές θέσεις τότε μπορούν να συμμετάσχουν και μη μέλη. Επίσης για ορισμένα εργαστήρια υπάρχει οικονομική επιβάρυνση ανάλογα με τις απαιτήσεις του εισηγητή ή τα έξοδα υλοποίησης. Για τους λόγους αυτούς είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής είτε κατά τις προηγούμενες εκδηλώσεις, είτε τηλεφωνικά στα νούμερα που ανακοινώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου