Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ψηφιακή έκδοση βιβλίου «4+1 κλειδιά για την αυτομόρφωση της νηπιαγωγού»



Αγαπημένοι / -ες μας Συνεργάτες,

Συνεχίζοντας την προσφορά της, η Ελληνική Επιτροπή της Ο.Μ.Ε.Ρ. προχωρά στην ψηφιακή έκδοση επιστημονικών συγγραμμάτων που απευθύνονται και αφορούν το / τη μάχιμο εκπαιδευτικό.
Στο επισυναπτόμενο αρχείο θα βρείτε το σύγγραμμα «4+1 κλειδιά για την αυτομόρφωση της νηπιαγωγού» των Αγγελάκη Χριστίνας, Γκολφινοπούλου Γεωργίας, Διδάχου Ελένης, Παπαδάκου Ελένης και Ρήγα Βασιλικής το οποίο διατίθεται δωρεάν από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Επιτροπής, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.omep.gr/index_gr.html.  

Μπορείτε, επίσης, να πλοηγηθείτε διαδραστικά στο βιβλίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.omep.gr/OMEP_4+1kleidia.html .

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη της φίλης και συναδέλφου μας Ελένης Παλαιολόγου, τ. Προέδρου Παραρτήματος ΟΜΕΡ Αθήνας. 
Περιγραφή

Το βιβλίο φιλοδοξεί να προβληματίσει τις νηπιαγωγούς να θέσουν δημιουργικές ερωτήσεις σε σχέση με την καθημερινή πρακτική τους στην τάξη. Δεν δίνει απαντήσεις αλλά τεχνικές και τρόπους για να αναζητήσουν οι ίδιες τις απαντήσεις που αφορούν τις δικές τους πραγματικότητες στην τάξη του νηπιαγωγείου.

Οι συγγραφείς του βιβλίου, αξιοποιώντας δεδομένα από την ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες λειτουργίας του ελληνικού νηπιαγωγείου και καταθέτοντας προσωπικές εμπειρίες, επιχειρούν ένα βήμα προς την ουσιαστική αυτομόρφωση της νηπιαγωγού. Θέτοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση αλλά και την ενημέρωση των νηπιαγωγών, μοιράζονται αναστοχαστικές πρακτικές δράσης, που αποσκοπούν σε ουσιαστική προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη. Πιο συγκεκριμένα, δίνεται το έναυσμα σε όσες νηπιαγωγούς διαβάσουν το βιβλίο, να προβληματιστούν αναφορικά με το περιβάλλον δουλειάς τους. Να ευαισθητοποιηθούν αναφορικά με τις σχέσεις και τις αλληλεπιδράσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στα άτομα που εμπλέκονται στην ευρύτερη μαθησιακή διαδικασία. Να προσδιορίσουν και να αναθεωρήσουν, όπου χρειάζεται, τις επιλογές τους σε σχέση με το καθημερινό τους πρόγραμμα και τέλος να αναστοχαστούν δημιουργικά σχετικά με τις ευρύτερες επιλογές τους και την αποτελεσματικότητά τους.

Μέχρι στιγμής, το βιβλίο έχει σταλεί ηλεκτρονικά σε όσους περισσότερους διδάσκοντες / -ουσες των Τμημάτων Νηπιαγωγών και Δημοτικής Εκπαίδευσης ήταν εφικτό και στους / στις πιο πολλούς / -ές
 Σχολικούς Συμβούλους.

Θα ήταν τιμή μας εάν, στο πλαίσιο της επικοινωνίας με τα μέλη σας, συμπεριλαμβάνατε το παραπάνω συλλογικό έργο στην προτεινόμενη βιβλιογραφία προς τους / τις συναδέλφους.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα κριτήρια παρόμοιων δημοσιεύσεων από την ηλεκτρονική διεύθυνση της Οργάνωσής μας: http://www.omep.gr. Για τυχόν ερωτήματα, παρακαλούμε, επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: omepgr@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου