Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Εκδηλώσεις 2010-11

ΕΙΣΗΓΗΣΗ, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010: «Το “χάρισμα” της δυσλεξίας» Εισήγηση από την Αποστολοπούλου Ευαγγελία, Πτυχιούχο Ψυχολογίας (MSc), δικαιούχο αδείας και πιστοποίησης από την Davis Dyslexia Association International (DDAI). Στην εκδήλωση θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στη δυσλεξία & σε τρόπους αντιμετώπισής της. Χώρος & ώρα υλοποίησης: Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (ΕΛΚΕΠΑ), Ακτή Δυμαίων & Υψηλάντου (πριν την Παπαφλέσσα), 6-8 μ.μ.
ΕΙΣΗΓΗΣΗ, Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010: «Μουσική παιδαγωγική: ένα σύστημα ανάπτυξης της προσωπικής έκφρασης και ελευθερίας του παιδιού με εμψυχωτή τη νηπιαγωγό» Εισήγηση από την Ανδρεοπούλου Παναγιώτα, Πτυχιούχο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην μουσικοθεραπεία (Les Heures Fundacio Bosch i Gimpera του Πανεπιστημίου Βαρκελώνης). Στην εισήγηση θα παρουσιαστούν μουσικές δραστηριότητες που συντελούν θετικά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων καθώς και στην ψυχική υγεία των παιδιών. Χώρος & ώρα υλοποίησης: Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (ΕΛΚΕΠΑ), Ακτή Δυμαίων & Υψηλάντου (πριν την Παπαφλέσσα), ώρα 6-8 μ.μ.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2010: «1η Ομάδα Αυτομόρφωσης Νηπιαγωγών - “Fibonacci project”: Βιολογία - Περιβάλλον - Μουσείο» Βιωματικό εργαστήριο με τις Νηπιαγωγούς που συμμετέχουν στο “Fibonacci project και προσκεκλημένα μέλη Δ.Ε.Π. του «Εργαστηρίου Διδακτικής Θετικών Επιστημών» του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. του Πανεπιστημίου Πατρών. Το εργαστήριο συντονίζεται από μέλη του Δ.Σ. του Παραρτήματος και αφορά στον προγραμματισμό ή/και στην αποτίμηση της υλοποίησης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με τα ακόλουθα θέματα: 1. «Ο κύκλος της ζωής των φυτών», 2. «Οι παρέες των ζώων στο μουσείο», 3. «Αποικοδόμηση & Ανακύκλωση». Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές και Νηπιαγωγοί που θα δηλώσουν συμμετοχή. Χώρος & ώρα υλοποίησης: Β’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός, πλ. Ανδρούτσου (τέρμα Αράτου), 5:30-8:30μ.μ. Δηλώσεις συμμετοχής & πληροφορίες: 6937419767 (Γ. Γκολφινοπούλου) (ώρες επικοινωνίας: καθημερινές 6-8 μ।μ).
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011: «Βιωματικό εργαστήριο Μουσικής Έκφρασης για εκπαιδευτικούς» Βιωματικό εργαστήριο με την Ανδρεοπούλου Παναγιώτα, Πτυχιούχο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην μουσικοθεραπεία (Les Heures Fundacio Bosch i Gimpera του Πανεπιστημίου Βαρκελώνης). Στο εργαστήριο θα υλοποιηθούν δραστηριότητες που συμβάλουν στην εξέλιξη των προσωπικών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών και στη γνωριμία νέων τρόπων έκφρασης και προσέγγισης των παιδιών. Χώρος & ώρα υλοποίησης: Α΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός στην Τριών Ναυάρχων, 9:30 π.μ.-2 μ.μ. Συμμετέχοντες: 25 άτομα. Δήλωση συμμετοχής & πληροφορίες: 6974357355 (Ε. Διδάχου) (ώρες επικοιν.: καθημερινές 6μ.μ. - 8μ.μ)
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011
Επικοινωνία του Δ.Σ. με τα μέλη του παραρτήματος, και των μελών μεταξύ τους, ανανεώσεις συνδρομών, εγγραφές σε εργαστήρια. Η εκδήλωση θα
πραγματοποιηθεί στο 15ο Νηπ/γείο Πάτρας (Στρούμπειο), Μαιζώνος 26, ώρα 6 μ.μ. (θα προσφερθεί καφές, τσάι…).

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011: «2η Ομάδα Αυτομόρφωσης Νηπιαγωγών - “Fibonacci project”: Φυσικές Επιστήμες» Βιωματικό εργαστήριο με τις Νηπιαγωγούς που συμμετέχουν στο “Fibonacci project και προσκεκλημένα μέλη Δ.Ε.Π. του «Εργαστηρίου Διδακτικής Θετικών Επιστημών» του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. του Πανεπιστημίου Πατρών. Το εργαστήριο συντονίζεται από μέλη του Δ.Σ. του Παραρτήματος και αφορά στον προγραμματισμό ή/και στην αποτίμηση της υλοποίησης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με τα ακόλουθα θέματα: 1. «Σχήμα Γης – Μέρα & Νύχτα», 2. «Πώς μπορούμε να ανάψουμε μια λάμπα;», 3. «Μαγνήτες – Θερμικά Φαινόμενα». Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές και Νηπιαγωγοί που θα δηλώσουν συμμετοχή. Χώρος & ώρα υλοποίησης: Β’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός, πλ. Ανδρούτσου (τέρμα Αράτου), 5:30-8:30 μ.μ. Δηλώσεις συμμετοχής & πληροφορίες: 6977971789 (Α. Βελλοπούλου), (ώρες επικοινωνίας: καθημερινές 6-8 μ.μ).
ΕΙΣΗΓΗΣΗ, Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011: «Η εκπαίδευση σκοτώνει τη δημιουργικότητα (;)» Εισήγηση από τη Ρήγα Βασιλική, Λέκτορα στο Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. του Πανεπιστημίου Πατρών, στο γνωστικό αντικείμενο «Θεατρική έκφραση, ρυθμός και κίνηση στην προσχολική αγωγή». Η εισήγηση αναφέρεται σε καθημερινές εκπαιδευτικές πρακτικές που περιορίζουν ή υποστηρίζουν τη διαδικασία δημιουργικής σκέψης των παιδιών. Χώρος & ώρα υλοποίησης: Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (ΕΛΚΕΠΑ), Ακτή Δυμαίων & Υψηλάντου (πριν την Παπαφλέσσα), 6-8 μ.μ.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, Τετάρτη 6 Απριλίου 2011: «3η Ομάδα Αυτομόρφωσης Νηπιαγωγών - “Fibonacci project”: Μαθηματικά & Νέες Τεχνολογίες» Βιωματικό εργαστήριο με τις Νηπιαγωγούς που συμμετέχουν στο “Fibonacci project και προσκεκλημένα μέλη Δ.Ε.Π. «Εργαστηρίου Διδακτικής Θετικών Επιστημών» του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. του Πανεπιστημίου Πατρών. Το εργαστήριο συντονίζεται από μέλη του Δ.Σ. του Παραρτήματος και αφορά στον προγραμματισμό ή/και στην αποτίμηση της υλοποίησης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με τα ακόλουθα θέματα: 1. «Δοχεία χωρητικότητα», 2. «Μετρήσεις μήκους», 3. «Μετρήσεις με τη βοήθεια υπολογιστή». Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές και Νηπιαγωγοί που θα δηλώσουν συμμετοχή. Χώρος & ώρα υλοποίησης: Β’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός, πλ. Ανδρούτσου (τέρμα Αράτου), 5:30-8:30 μ.μ. Δηλώσεις συμμετοχής & πληροφορίες: 6936767631 (Α. Μισιρλή), (ώρες επικοινωνίας: καθημερινές 6-8 μ.μ).
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, Τετάρτη 4 Μαΐου 2011: «Συνάντηση ανατροφοδότησης - “Fibonacci project”»Κλειστό βιωματικό εργαστήριο με τις Νηπιαγωγούς που συμμετέχουν στο “Fibonacci project και τα μέλη του «Εργαστηρίου Διδακτικής Θετικών Επιστημών» του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. του Πανεπιστημίου Πατρών. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Παράρτημα Πάτρας της Ο.Μ.Ε.Ρ. και το «Εργαστηρίου Διδακτικής Θετικών Επιστημών». Χώρος & ώρα υλοποίησης: Α΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός στην Τριών Ναυάρχων, 5:30-8:30 μ.μ.
ΗΜΕΡΙΔΑ, Σάββατο 28 Μαΐου 2011: «Ημερίδα - Γιορτή Θετικών Επιστημών»/Αφιέρωμα Scratch day Παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων διερευνητικής διδασκαλίας και μάθησης στο πεδίο των Φυσικών Επιστημών και των Μαθηματικών, σε συνδυασμό και με τη χρήση Τεχνολογίας, τα οποία υλοποιήθηκαν σε Νηπιαγωγεία της Δυτικής Ελλάδας, από εκπαιδευτικούς του τοπικού δικτύου του “Fibonacci project. Η επαγγελματική κοινότητα των Νηπιαγωγών και η ερευνητική κοινότητα του Πανεπιστημίου θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν από κοινού για τα οφέλη και τις δυσκολίες εφαρμογής του μοντέλου της διερευνητικής διδασκαλίας & μάθησης σε πραγματικές σχολικές συνθήκες. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί επίσης εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα Scratch. Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από το Παράρτημα Πάτρας της Ο.Μ.Ε.Ρ. και το «Εργαστήριο Διδακτικής των Θετικών Επιστημών» του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. του Πανεπιστημίου Πατρών. Πληροφορίες για τη διοργάνωση και το πρόγραμμα της ημερίδας θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες: http://omepatra.blogspot.com & http://www.ecedu.upatras.gr/fibonacci/

Σημειώσεις:Στα εργαστήρια συμμετέχει περιορισμένος αριθμός ατόμων και επομένως είναι υποχρεωτική η δήλωση συμμετοχής. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη της Ο.Μ.Ε.Ρ. Πάτρας και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις μπορούν να συμμετάσχουν και μη μέλη. Για ορισμένα εργαστήρια υπάρχει οικονομική επιβάρυνση ανάλογα με τις απαιτήσεις του εισηγητή ή τα έξοδα υλοποίησης. Για τους λόγους αυτούς είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής τηλεφωνικά στα νούμερα που ανακοινώνονται κάθε φορά ή στις εκδηλώσεις που προηγούνται των εργαστηρίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου